در گزارش یادشده، گولدمن ساکس، از مس به عنوان «نفت جدید» نام برده است، ادعایی گستاخانه که بی مسمی و دور از انتظار نیست. فلزی که در برابر عبور جریان برق عایق نیست و به راحتی هم خورده و فرسوده نمی شود و سالیان طولانی است که در صنعت برق و الکترونیک مورد استفاده قرار گرفته است.
در حالی که همه اقتصادهای جهان، پای خود را روی پدال گاز گذاشته اند و تقاضا برای خودروهای برقی در سرتاسر دنیا رو به افزایش است، به همان نسبت هم نیاز به فلز مس رو به افزایش خواهد گذاشت. در حالی که در خودروهای بنزین سوز فعلی به ازای هر خودرو به طور متوسط 50 پوند [22.5 کیلوگرم] مس برای قطعات و اجزای برقی و الکترونیکی نیاز است، در خودروهای همتای برقی آن به 176 پوند [80 کیلوگرم] مس نیاز خواهد بود. این رقم فقط برای خود خودرو است، در حالی که در جایگاه های شارژ خودرو که زیرساخت گسترش آن به حساب می آید مقادیر بیشتری مس مورد نیاز است.
شبیه به صنعت خودرو، اکثر فناوری های پاک، از جمله سامانه ای انرژی تجدیدپذیر مثل مزارع خورشیدی، بادی و آبی، نیاز به مس 12 برابر سامانه های غیرتجدیدپذیر کنونی است.
در حالی که تقاضا برای مس به صورت نجومی و تصاعدی رو به افزایش است، میزان تولید و استخراج مس جهانی رو به کاهش است. تعطیلات سراسری ناشی از شیوع کوید-19، باعث کاهش یا توقف تولید در معادن مس شده و فقط در ایالات متحده تولید آن 5 درصد کاهش یافته است که در مقایسه با سایر معادن دنیا مثل پرو و شیلی خیلی شدیدتر بوده است.
حتی پیش از شیوع جهانی ویروس، معدن داران، میزان سرمایه گذاری در مس را در چند سال گذشته کاهش داده اند چون سرمایه گذاری روی سایر عناصر سود بیشتر داشته است. عدم سرمایه گذاری کافی در چند دهه گذشته به همراه کاهش تولید در سال 2020، ممکن است در آینده نزدیک، عرضه را در مقایسه با تقاضا دچار بحران کند.
شاید الان برای سرمایه گذاران بهترین فرصت برای سرمایه گذاری روی مس باشد. در حالی که سرمایه گذاری روی فناوری های سبز محبوبیت پیدا کرد و سودآفرینی دارد، سرمایه گذاری روی مس، ریسک پایین تری نسبت به فناوری های نوظهوری دارد که باید اول خود را به اثبات برسانند. از آن جایی که 75 درصد از مس تولید شده فعلی در تولید سیم، ترانسمیتر و سایر اجزای برقی به کار می رود، افزایش 12 برابری تقاضا در چند سال آینده، به یقین در قیمت این فلز مؤثر خواهد بود و این که کدام فناوری خاص رونق بیشتری داشته باشد، تفاوتی به حال مس نمی کند.
یکی از معادن متوسط آمریکا یعنی شرکت معدن پاسفیک با پروژه طلایی مس مدیسن در دل ایالات مونتانا بیشترین پتانسیل رشد را در دهه آینده خواهد داشت. سرمایه گذاران بدون هیچ تردیدی در این بازار رشد سریع را تجربه خواهند کرد.
منبع: سایپانیوز
انتهای پیام/